• Sme v Slniečku

      • 23.11.2020 12:05
      • Na sklonku školského roka 2019/2020 časopis Slniečko vyzval deti, rodičov a pedagógov, aby sa podelili o svoje zážitky v období dištančného vzdelávania počas prvej vlny pandémie koronavírusu. Aj deti vtedajšieho IV. oddelenia ŠKD (2. B) pracovali v tomto období so Slniečkom.

                    Jednou z tém, ktorej sme sa venovali, bol život Johanna Wolfganga Kempelena. Slniečkový príbeh o ňom nám pomohol odhaliť, aký ho mal bohatý. Deti navštívili dom, v ktorom J. W. Kempelen žil a pracoval. Lenke sa podarilo vypátrať, že to bol dom s číslom 32 a nie 20, ako sa uvádzalo v Slniečku. Svoj príbeh napísala, pridala kresbu a poslala do Slniečka. Redaktorov tento príbeh oslovil. Nájdete ho v prvom septembrovom čísle v školskom roku 2020/2021.

                    Keď sa niekedy pôjdete poprechádzať, všimnite si dom na rohu Klemensovej a Dunajskej ulice. Má tajomnú minulosť, veď v ňom žil a pracoval geniálny vynálezca Johann Wolfgang Kempelen, ktorý okrem iného vymyslel šachový automat. Zahrala si na ňom aj ruská cárovná Katarína Veľká.

                                                                   MD

      • Naspäť na zoznam článkov