• O lekárni, v ktorej strašil čert

      • 20.06.2022 16:10
      • Do lekárne chodíme vtedy, keď potrebujeme lieky. V Bratislave je však lekáreň, v ktorej lieky nekúpite. Ako to s ňou vlastne je, podujali sa zistiť deti VIII. oddelenia ŠKD (4. B). V relácii RTVS Bola raz jedna povesť si vypočuli povesť o lekárni so záhadnou históriou. A keďže je lepšie dvakrát vidieť ako raz počuť, vybrali sa na miesto, kde sa v dávnej minulosti odohral tajomný príbeh.
        Istý bohatý mešťan mal krásnu dcéru Johanu. Chcel ju vydať za bohatého, ale podľa nej starého a šušlavého lekárnika. Lenže Johana ľúbila mladého herca Michala. Mladí ľudia by sa boli radi zobrali, ale otec s tým nesúhlasil. A tak Michal vymyslel strašidelný plán. Ak sa chcete dozvedieť, ako to všetko dopadlo, vypočujte si tento príbeh. Klikni tu.
                    Dnes už v lekárni U červeného raka nestraší čert. Nachádza sa v nej Múzeum farmácie. Je vybavená pôvodným lekárenským nábytkom. Nájdete tu kameninové, drevené, porcelánové a sklenené nádoby na uchovávanie liečiv, ktoré sa používali pred vyše 250 rokmi. Určite budete obdivovať aj kreslo jedného z majiteľov, pôvodné váhy a maľby na strope, ako aj iné časti expozície.
                    Keď sa rozhodnete múzeum navštíviť, dobre sa pozerajte na nohy návštevníkom, či sa náhodou medzi nimi neobjaví nejaký tvor s kopytami. Veď človek nikdy nevie...                  MD                    
         


      • Naspäť na zoznam článkov