• Karneval
          • Karneval

          • Fašiangový ples
            Marek vkročí do triedy,
            svojim očiam neverí.
            Grossíčatá nikde nevidí...
            V triede krásni indiáni, princezničky veselé,
            tešia sa, že budú 2... ( hodiny)


            Fašiangová zábava sa začala,
            hneď každá maska jasala.
            Súťažili všetky masky,
            odmenou im bola nielen sladká odmena,
            ale aj diskotéka od zľaknutého Mareka !   
             

        • Čitateľský maratón
          • Čitateľský maratón

          • "K dobrej knihe, treba dobrých čitateľov." V. Hugo

            A takých čitateľov má aj naša škola. Našli sa v triede 3.A a 2. B. Žiaci z týchto tried sa rozhodli, že sa zapoja do súťaže "Čitateľský maratón", ktorú si pre nich pripravili ich triedne učiteľky. V 3. A sa najlepšími čitateľmi stali Ema Paulinyová, Kristína Bayerová, Dália Ondrušová, Martin Ondruš a Tamara Hamuľáková. Z 2. B to boli Jakub Horváth, Maxim Grešlík, Elianka Čukanová, Matúš Weidler a Tomáš Host. Víťazmi sa ale stali všetci tí, ktorí  prečítali aspoň jednu knihu a zapojili sa do súťaže. . 

            Zároveň touto cestou ďakujeme i Rade rodičov za finančnú podporu pri nákupe ocenenia pre našich čitateľov. 

        • Zapojili sme sa do súťaže o najkrajšiu fašiangovú masku
          • Zapojili sme sa do súťaže o najkrajšiu fašiangovú masku

          •      V tomto školskom roku sme sa zapojili do výtvarnej súťaže o najkrajšiu fašiangovú masku alebo výtvarnú prácu na tému fašiangové zvyky na Slovensku, ktorej II. ročník vypísala MČ Staré Mesto.

            Vedeli sme, že na škole máme šikovné a nadané deti, ktoré radi maľujú a tvoria.

            Vedeli sme, že milujú karneval a všetko, čo sa spája s fašiangovými zvyklosťami, veď každoročne pre ne usporadúvajú pani vychovávateľky fašiangový karneval a približujú im slovenské tradície.

            Preto sme sa veľmi tešili, ako deti na túto výzvu zareagujú.

                 Po uzávierke súťaže sme sa nevedeli vynadívať. Masky a výtvarné práce detí boli také vydarené, že len veľmi ťažko sa vyberali tie naj-naj do súťaže.

                 Aby ste si vedeli vytvoriť predstavu s akou fantáziou boli masky a výtvarné práce vytvorené, pozrite si fotografie.

                 Práce našich detí budú vystavené v Zichyho paláci na Ventúrskej ulici a hodnotiť ich budú návštevníci staromestských fašiangových slávností, ktoré sa uskutočnia 11.2. 2017 v sobotu v priestore Hviezdoslavovho námestia, odkiaľ sa sprievod masiek pohne k Zichyho palácu. Tu vyvrcholia oslavy kultúrnym programom, ochutnávkou fašiangových dobrôt a tvorivými dielničkami pre deti.

                 Veríme, že sa mnohé deti spolu so svojimi rodičmi tejto veselice zúčastnia a zahlasujú za naše vystavené masky a výtvarné práce.

             

                 Tešíme sa na výsledky.

        • SÚŤAŽ O NAJKRAJŠIU NÁSTENKU... a bez použitia internetu!
          • SÚŤAŽ O NAJKRAJŠIU NÁSTENKU... a bez použitia internetu!

          •      V dnešnej dobe plnej techniky je pre nás úplne prirodzené pri každej príležitosti siahnuť po vymoženosti zvanej internet.

            A niekedy zabúdame používať vlastné ruky a fantáziu.

                 Aby sme rozhýbali ruky, mozgové závity a najmä svoju kreativitu, vyhlásili sme v škole súťaž o najkrajšiu nástenku vytvorenú vlastnoručne bez pomoci internetu na ľubovoľnú tému.

                 Keď nastal deň D, a spolu s porotou, ktorá pozostávala so zástupcov žiakov i učiteľov sme obchádzali školské triedy a chodby, boli sme milo prekvapení.

            Toľko krásy, farieb a kreatívnosti, či dokonca zmyslu pre humor sme dávno nevideli. Bolo naozaj ťažké vybrať tie najkrajšie.

            Pozrite si niektoré ukážky na fotografiách.

            No a najlepšími sa stali:

            1. stupeň:  1. miesto  3.A                       2. stupeň:   1. miesto  5.A

                             2. miesto  4.A                                          2. miesto  5.B

                             3. miesto  3.B                                          3. miesto  9.A

             

                 Špeciálnu cenu získali naši prváci. Ich nástenky boli krásne a nezameniteľné svojou hravosťou a milou krásou.

                 Víťazom blahoželáme a teší nás, že chodby a triedy našej školy sú tak krásne vyzdobené. Ďakujeme i Rade rodičov za finančnú podporu pri nákupe drobného ocenenia víťazných triednych kolektívov.

        • Miss bábika
          • Miss bábika

          • Dňa 6.2.2017 sme opäť mali na našej škole Miss bábika. Dievčatá si ako zvyčajne priniesli svoje bábiky. S láskou ich prezliekali a uspávali. Znovu nám dokázali, že sa budú raz o svoje detičky starať naozaj príkladne. Udelila som 3 prvé miesta:

            1.kategória   3.ročníky   I.miesto  Dália Ondrušová

            2.kategória   2.ročníky   I.miesto  Sofia Világi

            3.kategória   1.ročníky   I.miesto  Liliana Liberčanová

          • KEĎ SLOVÁ VEDIA POTEŠIŤ

          • Polročné hodnotenie neobišlo ani našich pedagógov. K ich práci sa vyjadrili i rodičia a nás veľmi teší, že tak urobili.

            Veď pochvalné slová sú niekedy viac ako veľkolepý dar. Sú pre nás dôležitou odozvou, či to, čo robíme má zmysel.

            Dobrý deň, pani riaditeľka,

            som mama Sofie Marie Berger z 2.A. triedy. Škola a naše deti majú za sebou prvý polrok tohto školského roka a  nedá mi nenapísať  spätnú väzbu/pochvalu  na pani učiteľku Kaščákovú, triednu 2. A. triedy. Väčšinou je v našej povahe kritizovať, keď sa nám niečo nepáči, ale len málokedy si nájdeme čas a ozveme sa, ak je niečo dobré alebo výborné. Nevedela som, ako inak mám na pani učiteľku spätnú väzbu napísať, tak som sa rozhodla ozvať sa priamo Vám (ak to nie je správne, prosím prepáčte mi).

            Pani učiteľka dostala  prebratím 2.A. podľa mňa neľahkú úlohu. Deti mali v prvej triede ako aj na začiatku 2. ročníka  v škole problémy so správaním. Hneď po príchode v septembri pani učiteľka urobila veľmi dobré kroky a nastavila hranice a pravidlá, ktoré deťom v prvom ročníku tak chýbali.  Pani učiteľka podporuje deti v samostatnosti, rozhodovaní, rozmýšľaní, motivuje ich k lepším pracovným výkonom.  Deti ju vnímajú ako prísnu, ale spravodlivú (aspoň podľa toho, čo som počula od Sofi).

            Ešte raz sa ospravedlňujem, ak som mala spätnú väzbu písať inam.

            Ďakujem veľmi pekne,

            S pozdravom,

            Andrea Berger

             

            Dobrý večer,

            v práci chystám pre kolegov akciu ku Dňu komplimentov 24.1.,kedy si majú vzájomne vyjadriť poďakovanie za čokoľvek....

            A mne pri tejto príležitosti  konca roka a nedávnemu rodičovskému združeniu v škole napadlo poďakovať sa za pani učiteľku Petronelu Petrunčikovú, ktorú má náš syn Matúško v 2.B. triede.

            Deti a náš syn ju má rád, váži si ju a rád o nej rozpráva. Myslím, že odvádza s deťmi kus peknej práce a náš syn sa do školy teší, nechodí so strachom = ani zo známok, ani z dusnej atmosféry. A to ma ako maminu veľmi teší. Pani učiteľka vie byť veselá, ale i prísna a vie si deti usmerniť, pochváliť aj pokarhať.  Myslím, že aj odporúčania nám rodičom sú myslené v dobrej viere a na pomoc dieťaťu.

            Chcela by som však poďakovanie venovať aj pani družinárke Majke Tomašovičovej, ktorá je najlepšou vychovávateľkou akú sme si mohli priať. Je milá, vtipná, veselá, s deťmi stále niečo vytvára, bráva ich von, aj ich pobaví, aj napomenie, usmerní, vysvetlí. Matúško ju má tiež rád. Ma o deťoch prehľad, vie si spraviť poriadok a pritom po nich nekričí, má prirodzenú autoritu. Vážim si, ako sa stará o triedu - často niečo triedi, opravuje, utiera skrinky, parapetky. Zaujíma sa o deti a vníma ich potreby.

            Ďakujem.

            S pozdravom

            Weidlerová Romana {mamina Matúška Weidlera 2.B.}