• Česko-slovenský projekt  Záložka do knihy spája školy: Tajuplný svet knižných príbehov
          • Česko-slovenský projekt Záložka do knihy spája školy: Tajuplný svet knižných príbehov

          • Začiatkom septembra sa naša škola zapojila do česko-slovenského projektu Záložka do knihy spája školy: Tajuplný svet knižných príbehov, ktorý vyhlásila k Medzinárodnému mesiacu školských knižníc 2017 Slovenská pedagogická knižnica v Bratislave, v spolupráci s Knižnicou Jiřího Mahena v Brne. Projekt potrvá do 31.10.2017 a prinesie žiakom príležitosť vytvoriť si vlastnú originálnu záložku a vymeniť si ju so spolužiakmi z pridelenej partnerskej školy v Česku. Žiaci našej školy budú mať možnosť vymeniť si záložky so žiakmi Základnej školy Holice, Komenského 100, okres Pardubice a tak nadviazať nové priateľstvá. Vyhodnotenie projektu bude zverejnené na webovom sídle Slovenskej pedagogickej knižnice  a webovom sídle Knihovny Jiřího Mahena v Brne 30. 11. 2017. Veríme, že pri realizácii projektu žiaci zažijú veľa zábavy a nájdu v knihách nielen krásu, ale i múdrosť.
            L. Kaščáková

        • "Zázračná Ema"
          • "Zázračná Ema"

          • Vďaka divadlu Dunajská vlnka a predstaveniu "Zázračná Ema", si naši žiaci spestrili pobyt v škole. Predstavenie bolo zábavné a herecký výkon nepodala len teta Jana, bábka Ema, ale aj naši žiaci, ktorí sa preniesli do zázračného sveta rozprávok a stelesnili rôzne rozprávkové bytosti. 

          • Podporte náš projekt "Komunitný školák na Grősslingovej"

          • Milí rodičia,
            touto cestou by sme Vás chceli požiadať o podporu nášho projektu pod názvom "Komunitný školák na Grősslingovej", vďaka ktorému môže naša škola získať finančnú odmenu na rekonštrukciu detského ihriska. Hlasovanie za náš projekt bude prebiehať v obchodnom dome Tesco na Kamennom námestí od 3. októbra do 31. októbra. Každý zákazník získa za každý nákup žetón, ktorý za pokladňou môže vhodiť pri našom projekte do tuby. Súťažíme s troma ďalšími projektmi, takže aby sme získali grant, musíme mat čo najviac žetónov. Viac informácii o grantovom programe môžete nájsť na tomto odkaze: https://pomahame.tesco.sk.
            Vopred ďakujeme za každý vhodený žetón.  
             
        • „Najkrajší jesenný výrobok rodiny“
          • „Najkrajší jesenný výrobok rodiny“

          • Šikovné mamičky a oteckovia!

            Zapojte sa spolu s deťmi do súťaže „Najkrajší jesenný výrobok rodiny.“

            Kedy? Súťaž prebieha od 26.9. do 6.10. 2017

            Ako? Doma pomôžete deťom zhotoviť výrobok (dekoráciu) z plodov jesene. Dieťa môže zhotoviť dekoráciu i samostatne, t.j. bez pomoci rodiča. Hotový výrobok je potrebné priniesť ráno – do 7.45 hod. do 2.B pani učiteľke Vičanovej (označiť, prosíme: meno, priezvisko a triedu).

            Ďakujeme za spoluprácu a tešíme sa na kreatívne nápady!

            Výhercov čaká odmena.

          • Výprava do rímskeho mesta Carnuntum

          • V prvý septembrový týždeň sa naši šiestaci pod vedením p. učiteľov Hostovej, Kočanovej, Mojžitovej a Hlockého zúčastnili výpravy do rímskeho mesta Carnuntum v Rakúsku. Počas interaktívnej prehliadky sa žiaci dozvedeli veľa nového o móde, kultúre kúpeľov, hygiene, stravovaní či zvykoch Rimanov. Vôňa čerstvých byliniek v kuchyni, špľachot vody v bazénoch či možnosť všetkého sa dotýkať a všetko vyskúšať urobili z tejto návštevy nezabudnuteľný zážitok. 

        • ,,Technika hrou od základných škôl“
          • ,,Technika hrou od základných škôl“

          • Dňa 5. septembra 2017 zasadala hodnotiaca komisia, ktorá rozhoduje o podpore žiadostí o grant v rámci grantového programu ,,Technika hrou od základných škôl“. V zmysle jej rozhodnutia Nadácia Volkswagen Slovakia podporí v školskom roku 2017/2018 aj projekt našej školy.

            Hlavným dôvodom zapojenia sa do grantového programu bol zámer školy spestriť a zefektívniť vyučovací proces žiakom, na základe ich hravosti a prirodzenej zvedavosti po poznaní princípov fungovania sveta. Sme presvedčení, že je dôležité naučiť žiakov experimentovať, rozvíjať si spôsobilosť, objektívne premýšľať, argumentovať a kreatívne nazerať na javy pri tvorbe možných riešení. Prírodné javy sú pre žiakov niekedy príliš abstraktné, preto si myslíme, že je potrebné do edukačného procesu vniesť efektívnejšie postupy, formy, metódy a prostriedky práce na podporu ich prirodzeného rozvoja. Chceme dosiahnuť, aby sa dieťa naučilo pozorovať, klásť si otázky, samostatne riešiť jednoduché úlohy a rozvíjať si tak chápanie vecí, ktoré ho obklopujú. Získané pomôcky využijeme na I. stupni ZŠ v rámci predmetu prírodoveda a pracovné vyučovanie.

          • Nový školský rok 2017/2018

          • Dňa 4. septembra 2017 o 8.00 hod. sa na školskom dvore uskutočnilo slávnostné otvorenie nového školského roka, za účasti vzácnych hostí. Pozvanie prijal starosta mestskej časti Bratislava-Staré Mesto pán Mgr. Radoslav  Števčík  a vedúca oddelenia školstva pani Mgr. Ľuboslava Vasilová. Po vypočutí slávnostných tónov hymny Slovenskej republiky sa pán starosta všetkým prihovoril. Oboznámil s rekonštrukciou, ktorá prebehla počas letných prázdnin v našej škole (výťah z jedálne do škôlky, stavebná úprava triedy, spomaľovač pred školou) a zaželal našej škole, aby bola úspešná v sieti základných škôl, minimálne tak ako doposiaľ.

            Pre všetkých prítomných sme si pripravili krátky kultúrny program, v ktorom nás sprevádzala príjemným hlasom a milým úsmevom pani zástupkyňa Mgr. Michaela Hrnčiarová. V programe sa predstavila žiačka II.B triedy Nikolka Hamuľáková, prednesom básne Miškov budíček. Nasledoval slávnostný prejav pani riaditeľky školy Mgr. Márie Hronskej, ktorá privítala žiakov – osobitne prváčikov, rodičov, pedagógov, predstavila nových pedagogických pracovníkov a všetkým, hlavne žiakom popriala len tie najlepšie výsledky.

            Aj keď počasie bolo zrána trošku chladné, hrial nás príjemný pocit, že sme sa po letnej pauze všetci spolu opäť stretli a tešíme sa čo pestré, pútavé a najmä radostné nám všetkým nový školský rok prinesie.