• MDD

          • Milí rodičia, milé deti, milí priatelia školy,

             

            pri príležitosti MDD vás srdečne pozývame na 10. ročník Športového dňa rodičov a detí, ktorý sa uskutoční SOBOTU 8. júna 2019 od 9,00 hod. do cca 14,00 hod. v areáli našej Základnej školy M.R. Štefánika na Grösslingovej ulici 48. Príďte v športovom oblečení a s dobrou náladou, tradičné i netradičné súťaže, občerstvenie, pitný režim, aj ceny pre súťažiacich budú zabezpečené.

             

            Aby bolo gulášu pre všetkých, uveďte prosím v tejto návratke, koľko členov vašej rodiny sa plánuje akcie zúčastniť. Návratku poslať na emailovú adresu školy skola@zsgrosslingova.sk  do 4. júna 2019.

            Návratka

             

          • Krajské kolo vo futbale mladších žiakov

          • Dňa 21.5 sa na ihrisku FC Petržalka odohralo krajské kolo za účasti víťazov bratislavských obvodov.

            V našej  štvorčlennej skupine sa nám po veľkej dráme, kde muselo rozhodnúť až kritérium o celkovom skóre, podarilo zvíťaziť a postúpiť tak do semi-finále.  ZŠ Tupolevovu sme porazili 5:2 a od celoslovenského kola nás delil už len finálový duel proti ZŠ Za kasárňou. V prvom polčase sa po obetavom zákroku zranil náš bránkar Tomi G., ktorý už nemohol pokračovať a náš oslabený tím napokon prehral. Okrem pohára a vecných cien sme sa tešili aj z ocenenia pre Luke F. za najlepšieho strelca turnaja, ktorý nastrieľal 11 gólov.

            Za mimoriadne nasadenie a kvalitný výkon počas celej súťaže si pochvalu zaslúži :

             Matúš H. 5.C, Adrián V. 5.C, Samuel V. 6.B, Sebastian Š. 6.B, Lukáš F. 6.B, Tomáš S. 6.B Tomáš G. 6.B, Jakub S. 7.A,Mikuláš J. 7.B a Filip T. 7.B

          • Oznam pre rodičov budúcich prvákov

          • Vážení rodičia,
            Rozhodnutie o prijatí/neprijatí Vášho dieťaťa do prvého ročníka v šk. roku 2019/2020 si môžete vyzdvihnúť v kancelárii tajomníčky školy. 
            K dispozícii sme Vám od 21. mája do 24. mája 2019 v čase od 9,00 do 15,00 hod a v stredu 22. mája od 9,00 do 16,00 hod. 
            Mgr. Mária Hronská
            riaditeľka školy   
          • Tvorenie v ŠKD - 4. B

          • Deti zo 4.B triedy počas jarného obdobia  skrášľovali triedu, chodbu a nástenky
            svojimi krásnymi výtvormi z rôznych techník.
            Aby aj naši rodičia a spolužiaci videli, že sa nám v ŠKD darí, pozrite si naše práce,
            ďakujeme.
            T. M. s deťmi 
                      
          • Krásne 2. miesto v OK vo vybíjanej

          • 7.5. si naše dievčatá vybojovali v OK vo vybíjanej krásne druhé miesto. O tento úspech sa zaslúžili M.Náčinová, L.Határová, D.Palagyi, S.Einetterová, S.Kasanická, P.Čírová, I.Malinovská, V.Beňadiková, E.Becker, T.Timková, K.Vránová, M.Jenčová.

            Srdečne blahoželáme a prajeme ešte veľa športových úspechov.

            K. S. 

        • Pikopretek 2019
          • Pikopretek 2019

          • Vo štvrtok 25. apríla sa žiaci 5.-8. ročníka zúčastnili matematicko-športovej súťaže Pikopretek. Súťažilo sa v štvorčlenných tímoch. Deti si vyskúšali orientáciu v teréne, riešili rôzne logické a zábavné úlohy a snažili sa dosiahnuť čo najlepší čas. A ako to všetko dopadlo?

            Na úžasnom 2. mieste sa vo svojej kategórii umiestnili hneď dve družstvá, a to družstvo piatakov v zložení Katka V., Matej V., Michal F. a Ema P. a družstvo ôsmakov v zložení Ondrej P., Hanka Š., Emka K. a Matej K. Nedali sa zahanbiť ani naši siedmaci - Riško F., Matúš Ď., Tomáš S. a Adam H., ktorí v silnej konkurencii obsadili pekné 10. miesto. Všetkým tímom blahoželáme k úspechu a sme zvedaví, aké úlohy budú čakať v ďalšom ročníku súťaže na našich žiakov.

             

                                                                                                                                                          J. F.

        • Štúdio BIBIANA,  divadielko Obrázky z lesa
          • Štúdio BIBIANA, divadielko Obrázky z lesa

          • Predstavenie  bolo pekné, prežili sme chvíle so zvieratkami, ktoré žijú v lese a na záver sme sa s marionetami aj zahrali.
            Zaujímavé, poučné a hlavne zábavné boli tiež výstavy.
            Taktiež cesta ulicami Starého Mesta bola pre nás zaujímavá.
            Máme pekné zážitky!
            M. M.
                  
          • Jarná brigáda na škole

          • Skrášliť si areál základnej a materskej školy a pripomenúť si tak sviatok Dňa Zeme považujeme za výbornú myšlienku už niekoľko rokov.

                 Aj túto poslednú aprílovú sobotu / 27. apríla 2019 / sme sa zišli pedagógovia, rodičia i žiaci školy, aby sme spoločnými silami upravili školský areál a jeho okolie. Nebolo to len tradičné kosenie a hrabanie trávy, či strihanie živých plotov, ale na rad prišla aj údržba lavičiek, oprava oplotenia športového ihriska, čistenie a doplnenie piesku v doskočisku a prevzdušnenie pieskoviska pre deti z MŠ. Poradili sme si aj s očistou a dezinfekciou kontajnerového stojiska a pracovité ruky našich rodičov vyčistili aj dlažbu v podchode školy, ktorá bola znečistená po neslušných papkáčoch oddychujúcich na tamojších lavičkách.

            Najťažšia práca čakala na silákov, ktorí nahadzovali zmesový odpad do pristaveného kontajnera.

            S veľkou radosťou sme sa pustili aj do údržby skleníka a školského pozemku i do sadenia nových okrasných kvetov do betónových externých nádob na dvore školy.

            Veď každému z nás záleží na tom, aby prostredie, kde pracujeme, učíme sa a hráme bolo čisté a zdraviu bezpečné.

            Veľké poďakovanie patrí všetkým zúčastneným rodičom, pedagógom i našim deťom, ktorým nie je ľahostajné ako vyzerá ich škola a jej okolie, pánovi školníkovi za organizáciu všetkých prebiehajúcich prác i našej Rade rodičov, ktorá celý projekt finančne podporila.

            Počas celého dňa vládla skvelá atmosféra, k čomu prispelo aj dobré počasie, chutné občerstvenie a vynikajúci guláš, ktorý pripravil náš pán učiteľ I.M. v spolupráci s pani učiteľkou G.P..

                 Myslím, že touto skvelou akciou sa nám opäť podarilo podporiť rodinný charakter našej školy a potešiť sa z toho, aký obrovský kus práce dokáže vykonať skupina šikovných a odhodlaných ľudí.

                 Veľká vďaka všetkým za ochotu prísť a pomôcť!

                 A takto sa nám darilo ...    

                                                                                                                                                        M.H.        

        • ĎALŠÍ ÚSPECH VO VÝTVARNEJ SÚŤAŽI
          • ĎALŠÍ ÚSPECH VO VÝTVARNEJ SÚŤAŽI

          • Mesto Lučenec, ZŠ M.R. Štefánika v Lučenci, Spoločnosť M.R. Štefánika v Brezovej pod Bradlom a Živena organizovali 7. ročník celoslovenskej výtvarnej súťaže Štefánikove cesty za poznaním. Témou tohto ročníka bolo vytvoriť portrét M.R. Štefánika na poštovej známke pri príležitosti 100. výročia jeho úmrtia. Práce tých najlepších, medzi nimi aj našej žiačky Bibiany B. zo 6.B triedy, boli ocenené 2.mája 2019 na slávnostnej vernisáži výstavy v DK Lučenec. Víťazke srdečne blahoželáme. 
            M. D. 
               
          • Škola v prírode TWISTOVO - I.turnus

          • Naši štvrtáci sa aj tento rok vybrali do Školy v prírode - Twistovo, kde zažili počas týždňa kopec nezabudnuteľných chvíľ plných zábavy. Každý deň mali vyplnený v doobedňajšom čase rôznorodými edukačnými aktivitami so svojimi vyučujúcimi a v popoludňajšom programe sa zabávali a súťažili v tímoch pod vedením animátorov Twistova. Počas pobytu v ŠVP žiaci vycestovali do Bojníc na zámok a do ZOO, kde ich čakali opäť nové informácie, poznatky a zážitky. Navštívili aj kúpeľné mesto Trenčianske Teplice, kde sa mohli promenádovať a nakupovať suveníry pre svojich najbližších. Žiakom sa v ŠVP veľmi páčilo, spoznali nových kamarátov, overili si svoje sily aj odvahu, prekonali strach a zažili neuveriteľné dobrodružstvá, na ktoré budú ešte dlho spomínať.

             

            L.K.

          • Zápis do 1. ročníka

          •      Piatok a sobota, 26. – 27.apríl,  boli venované našim budúcim prváčikom a ich rodičom. V krásne vyzdobených priestoroch školy prebehol zápis do 1.ročníkov.

                 Už tradične si pani učiteľky a učitelia školy pripravili pre našich predškolákov zaujímavé úlohy, aby zistili, či sú pripravení nastúpiť do školy, aby preverili ich šikovnosť,  múdrosť a fantáziu.

            A oni sa veru nenechali zahanbiť. Bez pomoci a dohľadu mamičiek a oteckov, spolu s pani učiteľkami, poznávali písmenká, číslice, zvieratká, ovocie a zeleninu, tiež farby a geometrické tvary. Všetci kreslili a poniektorí i spievali a recitovali. Vyskúšali si aj obratnosť svojich jazýčkov, schopnosť správne sa orientovať, či napísať svoje meno.

                 Na záver sme nezabudli každého z nich odmeniť pekným darčekom, ktoré pre nich pripravili naši mladší žiaci, aby mali nezabudnuteľnú pamiatku na tento deň. Veď si zaslúžia našu pochvalu – všetko bravúrne zvládli a my sa už teraz na nich tešíme v novom školskom roku.

            Dovidenia!

                                                                                                                                                M.H.

             

          • Netradičné vyučovanie v galérii

          • V piatok, 26.apríla 2019 žiaci 4.A zamenili vyučovanie v triede za priestory galérie Kunsthalle, kde ich čakal edukačný galerijný program k výstave Zorky Lednárovej – Perspektíva. Do edukačných aktivít boli žiaci vtiahnutí nenásilnou formou cez rozhovor, výklad, spoločnú hru, a pantomímu. Aktivity sa týkali vlastivedných poznatkov, výtvarného umenia a podporovaliu žiakov logické a kritické myslenie. Po ukončení galerijného programu sa žiaci presunuli späť do školy, kde v triede modelovali z plastelíny rôzne objekty súvisiace s poznatkami z galérie.

             

            L.K.