• Prváci besedovali so spisovateľkou

          • Do prváckych tried zavítala spisovateľka Martina Janková, ktorá je autorkou knižky Maťko a záhada dreveného domčeka. Knižka prináša silné posolstvo a cez príbehy sa deti naučia, aké je dôležité vnímať pocity iných a poukazuje na správnu cestu riešenia určitých situácii medzi súrodencami a kamarátmi. Knižka odkazuje na to, aké je dôležité vyberať si, čím kŕmime svoju myseľ a že je správne  zamerať sa na to pekné okolo nás. Deti mali na záver možnosť pýtať sa otázky a spýtali sa ako dlho trvalo písanie jedného príbehu, ako pracuje ilustrátor a aký program pri tvorení používa. Čítali sme si, rozprávali sme sa a robili aktivity, ktoré nám pomohli nazrieť do sveta Maťka a jeho kamarátov. Ďakujeme za prínosné stretnutie. 

                                                                                                                                                                                          P.J.

          • 1. miesto v národnom kole Medzinárodnej výtvarnej súťaže TVORÍME VLASTNÚ KNIHU

          • V stredu 15. mája sme sa zúčastnili v Krajskej knižnici v Žiline vyhodnotenia národného kola Medzinárodnej výtvarnej súťaže „Tvoríme vlastnú knihu“. Cieľom súťaže je podnietiť deti k autorskej tvorbe, k písaniu, ilustrovaniu, čítaniu. Deti mali za úlohu v tomto už 25. ročníku vytvoriť knihu na tému: „Snívalo sa mi o škole budúcnosti.“ Našej šikovnej výtvarníčke Lejke D. z 9.A sa podarilo dosiahnuť krásny úspech. So svojou knihou v kategórii do 16 rokov zvíťazila v národnom kole a o umiestnenie zabojuje v medzinárodnom kole 29. mája. Srdečne blahoželáme!

          • Slávik Slovenska 2024 – 1. miesto v OK

          • V stredu, 15. mája 2024 žiačka Karolína N. (6.C) reprezentovala našu školu v speváckej súťaži detí a mládeže v interpretácii ľudovej piesne Slávik Slovenska 2024. Umiestnila sa na krásnom 1.mieste a tým si vybojovala postup do krajského kola. Karolínke srdečne gratulujeme a ďakujeme za reprezentáciu školy!

          • Viete, čo je to kumulonimbus?

          • Aj takúto otázku dostali deti 3.B triedy na zážitkovej hodine prírodovedy v Slovenskom hydrometeorologickom ústave v Bratislave, kde sa vybrali hľadať odpovede na svoje zvedavé otázky. Dozvedeli sa mnoho zaujímavostí napríklad o tom, ako vzniká búrka, tornádo alebo hurikán, uvideli najväčšiu ľadovú krúpu, ktorá bola nájdená na Slovensku a naučili sa zaujať život zachraňujúcu polohu pri silnej búrke vo voľnej prírode. Mimochodom, viete, čo to ten kumulonimbus je? Naši tretiaci to už vedia. Je to búrkový oblak, ktorý siaha až do výšky 10 – 15 kilometrov nad zemou a je nebezpečný pre lietadlá, ktoré ho vždy radšej oblietavajú.  Najviac však deti zaujala meteorologická záhradka. Nepestuje sa v nej mrkva, ale je to vonkajší priestor s rôznymi prístrojmi, ktoré pomáhajú meteorológom predpovedať počasie. Viete, prečo je na celom svete meteorologická búdka vždy biela? Ale viete čo, navštívte tento hydrometeorologický ústav aj vy, určite neoľutujete.

          • Úspech v recitačnej súťaži - Krajské kolo - 2.miesto

          • Pred vyše mesiacom sme písali o fantastickom úspechu našich recitátorov na okresnom kole Hviezdoslavov Kubín, kde sme získali 2 druhé miesta a jedno prvé. No a v pondelok  6.5.2024 naša žiačka Magdalénka K., žiačka 3.A triedy sa zúčastnila  krajskej prehliadky. V silnej konkurencii získala krásne druhé miesto. Magdalénke blahoželáme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu naše školy. 

          • ŠVP Twistovo 3. - 4.ročník

          • V mesiaci apríl naši tretiaci a štvrtáci absolvovali týždenný pobyt v ŠVP Twistovo - Trenčianska Teplá. Zažili kopec zaujímavých príhod nielen so svojimi kamarátmi, pedagógmi ale aj s animátormi rezortu. Navštívili Trenčiansky hrad a Trenčianske kúpele.

          • Pažítkový deň v ŠKD

          • Od 22. apríla až do 26. apríla sa v ŠKD konal už tretí ročník obľúbenej akcie – pažítkový deň. O pažítku v triedach sa deti od prvého až po štvrtý ročník zodpovedne starali, polievali, sledovali jej rast už od semiačka a napäto čakali na moment, keď nastane vhodný čas naplniť si brušká. A veru, vlastnoručne vypestovaná pažítka s čerstvým pečivom a maslom či nátierkou chutila priam výborne. Pažítku sme si v triedach nechali a aj ďalej sa o ňu budeme zodpovedne starať!                                                                                                                        

                                                                                                                                                                                         S.P.