• Úspech v okresnom kole v streetbale chlapcov

          • Dňa 27.apríla 2023 sa za príjemného slnečného počasia konalo OK v streetbale chlapcov. Na ZŠ Mudroňova sa stretlo sedem základných škôl, aby si v basketbale trojíc na jeden kôš dokázali, kto je najlepší. Jarné slnko sa najviac usmialo práve na našich chlapcov, ktorí postupne zdolali všetkých súperov. Zaslúžený postup do krajského kola, vecná odmena a vďaka za skvelý výkon patrí žiakom: Leonard P., Charles P., Matúš J., Martin P., Anton M., Artur P., Mutúš H. Srdečne gratulujeme!

          • Slávik Slovenska 2023 - Obvodné kolo

          • 27. apríla 2023 sme sa zúčastnili obvodného kola speváckej súťaže Slávik Slovenska 2023, kde sme získali krásny úspech v podobe dvoch prvých miest, s postupom do krajského kola. 1. miesto v II. kategórii obsadila Karolína N. /5.C/ a 1.miesto v III. kategórii Lea D. /8.A/. V I. kategórii nás reprezentoval Adam H. /3.A/, ktorý si vyspieval diplom a krásne ocenenie. Srdečne gratulujeme!

          • „Vo farbách Zeme!“

          • Deň Zeme je deň venovaný Zemi, ktorý sa každoročne koná 22. apríla. Svetový deň Zeme vyhlásil v roku 1970 ešte ako Deň Zeme americký senátor Gaylord Anton Nelson. Organizácia Spojených národov (OSN) neskôr, až v roku 2009, vyhlásila 22. apríl ako Medzinárodný deň Matky Zeme a s týmto názvom sa pripomína od roku 2010. „Vo farbách Zeme!“ – to si povedali naši žiaci a v pondelok, 24. apríla 2023 prišli do školy oblečení vo farbách Zeme, aby si tento významný deň pripomenuli a oslávili spoločne.

          • Turistický krúžok - výstup na Sakrakopec (430 m.n.m.)

          • V nedeľu 23.4.2023 sme za pekného počasia vyšli na vrch, ktorý sa volá Sakrakopec. Sakrakopec, to boli posledné slová hlavného pilota, ktorý narazil bulharským lietadlom do kopca. Turistická akcia začala pri Svätom Juri a pokračovala cez Sakrakopec, Biely kríž do Borinky. Akcia sa nám vydarila. Zostanú nám pekné spomienky.

          • Pažítkový deň v ŠKD

          • V ŠKD sme mali dňa 21.4.2023 deň plný dobrej pažítky. Každá trieda – od prvákov až po štvrtákov si vysadila pažítku, o ktorú sa spoločne deti starali, až kým nevyrástla a bola pripravená na konzumáciu. Práve v tento deň sa v triedach narastená pažítka strihala, umyla a nakrájanú si ju deti nadšene brali. Dávali si ju na natreté pečivo s chutnou nátierkou, ktorá chutila s čerstvou pažítkou výborne. Deti si spoločne s chuťou naplnili brušká a pažítku si naďalej nechávame v triedach. Budeme sa o ňu starať, nech si na nej môžeme znovu pochutnávať.

            Mgr. Anna Juráňová /vedúca ŠKD/

          • Slávik Slovenska 2023 – školské kolo

          • V pondelok 17. apríla 2023 sme usporiadali školské kolo speváckej súťaže Slávik Slovenska 2023. Súťaže sa zúčastnilo 12 žiakov, ktorých hodnotila trojčlenná porota v I., II. a III. kategórii. Výhercovia všetkých kategórií budú našu školu reprezentovať v obvodovom kole 27. apríla 2023, ktoré sa uskutoční v ZUŠ M. Ruppeldta. Všetkým naši slávikom srdečne gratulujeme a víťazom želáme veľa šťastia v postupovom kole.

             

            Vyhodnotenie školského kola:

            I. kategória

            1.miesto: Adam H. /3.A/

            2.miesto: Magdaléna K. /2.A/

            3.miesto: Ella E. /3.A/

             

            II. kategória

            1.miesto: Karolína N. /5.C/

            2.miesto: Bibiana D. /5.B/

            3.miesto: Nina S. /4.A/

             

            III. kategória

            1.miesto: Lea D. /8.A/

          • Tvorím, teda som - Zdravý spánok

          • V uplynulom týždni sme pokračovali ďalšou aktivitou v cykle projektových aktivít TVORÍM, TEDA  SOM – ZDRAVÁ DUŠA ŠKOLY, v spolupráci s OZ MOJE ŠŤASTNÉ DIEŤA. Porozprávali sme sa s deťmi o význame zdravého spánku, oddychu a regenerácii tela. Žiaci 2.B kreslili podľa šablón, alebo pracovali podľa vlastnej fantázie a zaujímavo dotvorili vankúšiky fixkami na textil. Vankúšiky vypĺňali dutým vláknom, takže sa dajú použiť na spanie. Z práce mali druháci veľkú radosť a vyrobené vankúšiky si odniesli domov. 

          • Pytagoriáda - úspech v okresnom kole

          • Pytagoriáda je matematická súťaž,  ktorej sa pravidelne zúčastňujú aj žiaci našej školy. Dňa 20. marca 2023 nás úspešne reprezentovali v okresnom kole žiaci prvého stupňa a piataci.

            V kategórii P3: Krásne 2. miesto získal Jakub M. z 3. A, úspešnými riešiteľmi boli aj : Adam H., Alica K., Tomáš R., Šimon P., Lukáš P., Filip Š., Nina C., Simona Š..

            V kategórii P4: Nádherné 4.miesto Denys P. zo 4. A, úspešnými riešiteľmi boli aj : Karol G., Adam E., Eliáš H., Adam I., Urban Č., Viktor W.

            V kategórii P5: Múdre hlavičky zabojovali a úspešnými riešiteľmi sa stali dievčatá z 5.B : Dorotka P., Viki V., Bibiana D., Lenka B. a Ester L.

            O deň neskôr, 21. marca 2023 sa bojovalo v kategórii P6, P7, P8. Vo veľkej konkurencii Gamčákov sme sa nedali zahanbiť, aj tu sme mali niekoľko úspešných riešiteľov: Mária H. a Jakub G. zo 6.B, Matúš Dz. zo 7.B , Martin P. z 8.A, Samuel W. z 8.B, Philipp  R. 8.A, a Matúš W. z 8.B .

            Želáme veľa ďalších úspechov.

          • Prváčikovia z 1.A na interaktívnej výstave v Bibiane

          • Žiaci 1.A sa 5.apríla 2023 v popoludňajších hodinách v rámci ŠKD zúčastnili interaktívnej výstavy animovanej tvorby mladého iba 18 ročného autora Ondřeja Brýnu pod názvom R.O.B.O.T. Pre deti to bola veľmi pekná a podnetná výstava, spojená s ich vlastnou tvorivou aktivitou. Podľa slov pani vychovávateľky, najviac ich oslovila Krajina bez lásky, z ktorej aj roboty utekali.

          • Bláznivý deň v ŠKD :-)

          • V piatok 31. marca sme mali s deťmi v ŠKD spoločnú bláznivú akciu ku dňu 1. apríl J Deti si mohli priniesť do školy na oblečenie niečo nezvyklé a vtipné. Niektoré triedy sa spoločne zabávali na bláznivých aktivitách, alebo si hovorili vzájomne vtipy. Staršie ročníky poňali tento deň odvážne a urobili si z neho deň plný veselých ponožiek, alebo prišli do školy rovno len v pyžame. Deti si pyžamové oblečenie naozaj plne užívali a niektoré šli tak veselo i do školskej jedálne. Jedna trieda poňala tento bláznivý deň tak, že mali všetko naopak. Ak bol napríklad žiak pekne naučený, bol ohodnotený ako nenaučený. Bláznivý deň mal medzi deťmi dobrú odozvu a určite si ho zopakujeme i nabudúce a urobíme si ho ešte bláznivejší J

            Mgr. Anna Juráňová, vedúca ŠKD

          • Ako si tretiaci vyrobili záložku - 3.A

          • Pretože sa mesiac marec nesie v duchu kníh, čítania a literatúry, žiaci III. A triedy vyrobili nádherné záložky do knižiek, ktorých realizáciu vyhodnotila nestranná porota. V rámci triedy sa najviac páčila Biankina, Alexova a Terezkina záložka. Technika spracovania a námet boli výlučne na tvorivosti zhotoviteľov. Výsledok si môžete pozrieť na fotografiách. Do čítania, priatelia...!!!

            Mgr. Z. Kubíková

          • "SÚŤAŽ O PREČÍTANEJ KNIHE 2" - 2. STUPEŇ

          • Vo štvrtok 30. marca prebehlo v našej škole ďalšie kolo úspešnej čitateľskej súťaže "O prečítanej knihe 2", ktorá mala za cieľ tentokrát nielen povzbudiť deti k čítaniu, ale aj podporiť tímového ducha a digitálne zručnosti. Vedomosti o prečítanej knihe - Kroniky Narnie: Čarodejníkov synovec o d C.S. Lewisa sme totiž overovali prostredníctvom zábavného kvízu kahoot. Do súťaže sa zapojilo 15 trojčlenných tímov z 2. stupňa, atmosféra počas kvízu bola strhujúca a napínavá až do samého konca. Z víťazstva a zisku pekných vecných cien sa napokon tešili tieto tímy:

            1. miesto - tím zo 6.B /Yana B., Elissa D., Mia H./

            2. miesto - tím z 5.B /Andrea B., Ester L., Bibiana D./

            3. miesto - tím zo 7.A /Jaroslav Š., Leticia M., Zoja B./

            Špeciálne ocenenie získali žiaci z 8.B, ktorí ukázali bojovné srdce a tímového ducha. Tešíme sa, že deti čítajú a obohacujú sa o krásne zážitky. 

          • Všade samé kvaky-kvak

          • Od stavania zábran pre migrujúce ropuchy neuplynul ešte ani týždeň a opäť sme sa vybrali na Železnú studienku. Tentoraz s iným cieľom – prenášať žabky do rybníka.
                      S vedrami v rukách sme v piatok 24. marca 2023 dopoludnia vyrazili zo školy. Cieľ našej cesty bol prvý rybník. Po krátkom príhovore organizátorky podujatia pani Blanky Lehotskej, z ktorého sme sa dozvedeli, ako budeme pracovať, sme sa s veľkým odhodlaním vybrali k zábranám. Našli sme, čo sme hľadali. Pri zábranách a neďaleko od nich na nás čakali žabky, podaktoré sa skrývali v lístí. Niektorí zbierali a dávali do vedier samčeky, iní páriky. Žabie kvákanie a úporná snaha vyliezť z vedra boli signálom na ich vypustenie do rybníka. Potom bolo treba nahlásiť počet žabiek. Niektoré deti sa s nimi ťažko lúčili, dokonca im dali mená. Ešte posledné pohladkanie a so slovami: „Dovidenia o rok, žabky!“ sme sa pobrali do školy.
                      Naša bilancia bola úspešná. Z lesa do rybníka sme preniesli 1184 samčekov a 186 párov, spolu 1556 žabiek. MD

             
          • Hviezdoslavov Kubín 2023 – úspech v okresnom kole

          • V piatok 24. marca 2023 sa naši žiaci zúčastnili okresného kola recitačnej súťaže v umeleckom prednese poézie a prózy - Hviezdoslavov Kubín. Žiak Boris P. z 2.A získal v I. kategórii /próza krásne 3. miesto a Shamoun K. z 5.B si v II. kategórii /próza vybojoval v prednese 2. miesto. Gratulujeme našim oceneným žiakom a tiež ďakujeme aj ostatným žiakom, ktorí našu školu reprezentovali v OK HK.