• Úspech v medzinárodnej výtvarnej súťaži „TVORÍME VLASTNÚ KNIHU“

          • V stredu 3. mája sme sa zúčastnili v Krajskej knižnici v Žiline vyhodnotenia národného kola Medzinárodnej výtvarnej súťaže „Tvoríme vlastnú knihu“. Cieľom súťaže je podnietiť deti k autorskej tvorbe, k písaniu, ilustrovaniu, čítaniu. Deti mali za úlohu v tomto už 24. ročníku vytvoriť knihu na tému: „Tajomstvo knižnice – večer, keď sa zhasne a za posledným návštevníkom sa zavrú dvere...“ Našim šikovným výtvarníčkam Lejke D. Žofke H. z 8.A sa podarilo dosiahnuť krásny úspech. So svojou knihou v kategórii do 16 rokov zvíťazili v národnom kole a o umiestnenie zabojujú v medzinárodnom kole 31. mája v Českej republike. Srdečne blahoželáme!

          • Úspech v celoslovenskej výtvarnej súťaži "Štefánikove cesty za poznaním"

          • Aj v tomto školskom roku sme sa zapojili do celoslovenskej výtvarnej súťaže Štefánikove cesty za poznaním. Téma 10. ročníka súťaže - Izba plná spomienok bola pomerne náročná, no aj s tým sa naša šikovná Žofka H. z 8.A popasovala veľmi dobre, pretože porota jej za výtvarnú prácu udelila Cenu Domu Matice slovenskej v Lučenci. Žofka si ocenenie prevezme na slávnostnom vyhodnotení súťaže v Miestnom úrade v Lučenci. Ďakujeme za krásnu reprezentáciu školy!

          • "Vítanie jari" v Seniorcentre

          • Dňa 26. apríla 2023 žiaci 4.B triedy v rámci ŠKD navštívili Seniorcentrum - Bratislava Staré Mesto. Pre našich starkých si žiaci pripravili hudobno-literárne vystúpenie "Vítanie jari". Za krásne vystúpenie deti dostali sladkú odmenu. Podobnú kultúrnu akciu plánujeme aj v máji.

            Ivan Macho, Katarína Staudtová

          • Návšteva opernej speváčky v 2.A

          • Vo štvrtok 27. apríla 2023 nás navštívila milá maminka našej žiačky Magdalénky, skvelá operná speváčka Lenka Máčiková-Kusendová. Porozprávala nám o svojom povolaní, odpovedala deťom na ich zvedavé otázky, zaspievala nám áriu z opery a bola veľmi milá. Spev ju sprevádza od detstva a je jej veľkou vášňou. Pre deti to bol veľký zážitok. Zaspievali sme si aj spolu. Toto stretnutie bolo veľmi obohacujúce, poučné a zábavné. Vďaka pani Lenka!