• Marťankovia, škola z Marsu
          • Marťankovia, škola z Marsu

          • V marci sa žiaci prvého stupňa zapojili do celoštátnej výtvarnej súťaže "Marťankovia,škola z Marsu." Žiakov téma zaujala, pracovali s nadšením a fantáziou. Veríme, že ich práce neostanú nepovšimnuté.

          • OZNAM O PRERUŠENÍ DODÁVKY ELEKTRINY

          • V piatok 17.3.2017 bude v škole prerušená dodávka elektriny. Z tohto dôvodu sa nebude v školskej jedálni variť. Žiaci k obedu dostanú len pečené koláče a jablko, preto Vás prosíme, aby ste im do školy pribalili viac jedla.

            Ďakujeme za porozumenie.

          • DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ (DOD)

          • Milí rodičia budúcich prvákov,

            srdečne Vás pozývame na DOD, ktorý sa uskutoční 29.3.2017 od 8:00 do 10:40 hod., v triedach prvých a druhých ročníkov. 

            Tešíme sa na Vašu návštevu. 

        • Súťaž o najkrajšiu masku v rámci Staromestských fašiangov 2017 - vyhodnotenie
          • Súťaž o najkrajšiu masku v rámci Staromestských fašiangov 2017 - vyhodnotenie

          • Dňa 8.marca 2017 sa žiaci našej školy zúčastnili v Zichyho paláci slávnostného vyhodnotenia súťaže o najkrajšiu masku v rámci Staromestských fašiangov 2017. Súťaž bola pre nás úspešná, žiaci obsadili krásne prvé a druhé miesto. Diplom a vecné ceny si prevzali z rúk pána starostu Mgr. Radoslava Števčíka.

            • I.miesto – priestorová práca „Kozoturoň“ - Michal Borguľa, Matúš Józsa, Michal Kusý, Filip Vaškanin /2.A/
            • II. miesto – „Škraboška“ – Zora Jurčová /1.B/

             

            Výhercom gratulujeme a želáme veľa tvorivej práce nielen na hodinách výtvarnej výchovy.

          • Informácie k lyžiarskemu výcviku

          • Vážení rodičia!
             
            Vzhľadom na blížiaci sa termín lyžiarskeho výcviku ,prosím, neprehliadnite tieto dôležité informácie.
             
            Zraz 21.marca (utorok) o 8:00 na parkovisku novej budovy SND (pri OC Eurovea)
            Návrat 25.marca cca o 17:30 (Začíname večerou a končíme obedom)
            Je potrebné odovzdať:                               
            1.vyhlásenie o bezinfekčnosti s dátumom 21.03.2017 pri nástupe do autobusu
            2.čestné prehlásenie o náhrade škody, prosím, pošlite späť obratom
            3.potvrdenie od lekára, že dieťa je spôsobilé absolvovať lyžiarsky výcvik do 17.3
             
            Žiakom, ktorí už čerpali štátny príspevok, je do 15.marca potrebné uhradiť doplatok 150 eur.
            Všetky tlačivá, informácie k platbe (tie isté ako pri zálohe) ako aj zoznam vecí už deti obdŕžali.
            Pripomíname, že lyžiarska prilba je povinná. Prosíme rodičov, aby v prípade alergie dieťaťa na potraviny o tom včas informovali vedúceho kurzu p. Kelemena.
             
             
             
             
        • Detský čin roka 2016
          • Detský čin roka 2016

          •      Na jar minulého školského roka sa žiaci našej školy už tradične zapojili do projektu Detský čin roka, ktorý motivuje ku konaniu dobrých skutkov a pomáha tak deťom a budúcim dospelým zorientovať sa v hodnotách.

            Dáva im šancu pochopiť cez skutočné príbehy, čo je dobré a čo zlé. Za 15 rokov realizácie sa do projektu zapojilo 1 502 205 detí.

            Ten posledný ročník prebehol pod záštitou pána prezidenta Andreja Kisku, ktorý povedal: „Dobro by sme nemali schovávať, ale dať ho na piedestál, aby sme ho ukázali všetkým okolo. Veď niet krajšej veci, ako pomáhať druhým.“

                 Sme hrdí na naše deti, ktoré sa pravidelne do tohto projektu zapájajú a tak dokazujú, že vedia a konajú dobré skutky.

            O to viac nás potešila správa, že žiak Šimon Dubravík /7.A/ sa so svojim príbehom prebojoval až do hlavnej nominácie v kategórii Pomoc rovesníkom.

                 A tu je jeho príbeh ...

            „V treťom ročníku k nám prišiel chalan. Respektíve dvaja. Prvý školský deň sa mi obaja páčili. Neskôr, asi tak o dva týždne, sme zistili, že jeden z nich, Sebastián mal poruchu správania. Ten druhý, volal sa Tomáš sa zaradil bez problémov, pretože nemal žiadnu životnú poruchu. Zdalo sa mi to čudné. Tak som si povedal, že sa s ním začnem rozprávať. Pochopil som, že má celkom dobré zmýšľanie. Nikomu som to nepovedal, že sa s ním rozprávam. Bál som sa, že sa mi budú spolužiaci posmievať. Na konci školského roka odchádzal na inú školu. Bola to škola pre deti ako je on. Keď jeho mama prišla pre veci p. učiteľka nás požiadala, či by sme jej nešli pomôcť. Navrhol som sa sám seba. Šiel som na chodbu a odomkol som jej skrinku. Keď sa ma opýtala ako sa volám, povedal som, že sa volám Šimon. Odpovedala, že ma mal Sebastián rád. Vtedy mi došlo, že tým, že som sa s ním rozprával, som mu pomohol zaradiť do triedneho kolektívu. Cítil som sa skvelo, ako ten, čo mu pomohol zaradiť sa.”

            Srdečne mu blahoželáme a ďakujeme všetkým deťom, ktoré nezabúdajú a pomáhajú.

          • V útulku nás privítalo mnohonásobné HAV!

          •             Na jeseň minulého roka sme uskutočnili v našej škole zbierku potrieb pre bratislavský útulok Slobody zvierat. Deti 1. stupňa, ktorým nie je osud opustených zvierat ľahostajný, sa rozhodli pomôcť. Niekoľko týždňov nosili do školy staré uteráky, návlečky, plachty, slamu, granulky, konzervy a hračky pre psíkov a mačičky.
                        Vo štvrtok 16. februára 2017 sa deti 3. B vybrali na Polianky v Dúbravke. V útulku ich privítala pani Janka Liptáková. Rozprávala deťom príbehy psíkov, ktorým ľudia veľmi ublížili. Keď sa im z rôznych príčin zunovali, týrali ich alebo ich vyhodili. Psíka, ktorý mal reťaz vrastenú do krku, museli najprv uspať, aby ho od nej oslobodili. Sučka Koňa, ktorú našli zrazenú pri ceste, musela podstúpiť operáciu a následnú rehabilitáciu. Z následkov sa spamätáva dodnes. Abe bol taký vychudnutý, že sa nevládal postaviť na nohy. Najčastejšie ľudia vyhadzujú sučky s mláďatkami. Nechcenému množeniu možno zabrániť sterilizáciou a kastráciou zvierat.
                        SLOBODA ZVIERAT je občianske združenie. Peniaze na svoju činnosť získava z darov dobrých ľudí. Okrem stálych zamestnancov v útulku pracujú aj dobrovoľníci. Keď sa zvieratko dostane do útulku, prevezme ho pani veterinárka. Nasleduje vakcinácia a čipovanie. Sloboda zvierat pomáha aj ľuďom bez domova. Ošetrenie ich psíka je bezplatné. Pre mnohých z nich je psík jediný živý tvor, s ktorým sa delia o miesto na ulici. V súčasnosti je v útulku 250 psíkov rôznej veľkosti a rasy a niekoľko mačičiek. V čase našej prítomnosti tam boli tri, ostatné si ľudia adoptovali. Mačky majú veľký výbeh oddelený od kotercov psíkov.
                        Na záver našej návštevy deti mali možnosť ísť so psíkmi von. Miško, Julinka, Bondy, Jua a Eleonóra sa veľmi potešili, keď si ich deti zobrali na vôdzku a vykročili k lesu.
                        Ďakujeme pani Šulekovej, mamičke Emky Gajarskej, za odvoz proviantu pre zvieratká. Dúfame, že to nebola naša posledná návšteva v útulku. Do havkania a do mňaukania nabudúce!
            Marcela Duchková
             
          • Karneval - Tanečné vystúpenie

          • Karneval spestrili naše šikovné a talentované dievčatá zo 4. B, ktoré si pre žiakov pripravili tanečné vystúpenie. Môžete si ho pozrieť kliknutím na obrázok. 
        • Karneval
          • Karneval

          • Fašiangový ples
            Marek vkročí do triedy,
            svojim očiam neverí.
            Grossíčatá nikde nevidí...
            V triede krásni indiáni, princezničky veselé,
            tešia sa, že budú 2... ( hodiny)


            Fašiangová zábava sa začala,
            hneď každá maska jasala.
            Súťažili všetky masky,
            odmenou im bola nielen sladká odmena,
            ale aj diskotéka od zľaknutého Mareka !