• Svetový deň jazykov

          • Ani naša škola nezabudla na SVETOVÝ DEŇ JAZYKOV. Naši žiaci si k tomuto významnému dňu pripravili prezentácie o rôznych krajinách sveta. Kľúčovými krajinami boli Alžírsko, Brazília, Fínsko a Japonsko. Nebolo to však také jednoduché. Naši prezentéri zo všetkých tried druhého stupňa nám formou „PowerPointových“ prezentácií nielen priblížili tieto krajiny, ale aj nás niečo nové naučili. Dobre pripravenými prezentáciami vzbudili záujem  u veľkých i malých žiakov. Vhodne komunikovali s publikom. Zaujali i spätnou väzbou formou malého kvízu. Nezabudli ani na prezentáciu jedla a prezentáciu typického oblečenia a tradičných hudobných nástrojov. Akcia bola veľmi vydarená, žiakom a  učiteľom sa veľmi páčila, čo potvrdili aj búrlivým potleskom na záver.

            Veľké ĎAKUJEM patrí všetkým, ktorí sa aktívne zapojili do tejto akcie, ako aj rodičom, ktorí pripravili gastronomické pochúťky.

            Fotky z akcie si môžete pozrieť vo fotoalbume.

            Nina Mojžitová

        • Zážitkové učenie v 3. A
          • Zážitkové učenie v 3. A

          • Vďaka Nadácii Volkswagen Slovakia v našej škole vyučujeme hravo a zážitkovo. Aj náročnú tému "OZUBENÉ KOLIESKA" žiaci zvládli bez najmenších problémov. 

        • Pomáhame Filipkovi
          • Pomáhame Filipkovi

          • Naše deti minulý rok ukázali , že ochota pomôcť iným pre nich nie je cudzia. Svojou zbierkou vrchnáčikov pomohli Filipkovi Kosárovi, ktorý od narodenia trpí DMO- detská mozgová obrna.

            Aj tento rok opäť môžete zbierať vrchnáčiky a pomôcť mu.

            Nazbierané vrchnáčiky môžete odovzdať svojmu triednemu učiteľovi.

             

            ĎAKUJEME. 

          • Čítanie nás baví ...

          •      Kto v posledných dňoch prechádzal chodbami našej školy, určite si všimol, že je na nich väčší pokoj a pohoda. Mnohé z detí trávia svoj voľný čas, či už počas prestávok alebo po vyučovaní,  v pohodlí celkom novučičkých „čitateľských kútikov“.  Sú oázou pohody a pokoja uprostred rušnej chodby a deťom poskytujú možnosť zahĺbiť sa do peknej knihy, časopisu alebo len tak pohrať sa spoločenské hry so svojimi kamarátmi.                                                                                               Sú vybavené vkusným nábytkom, nechýbajú kresielka, či mäkký koberec. No najmä knižnica s knihami a časopismi, ktoré deti radi čítajú. Zadnú stenu oboch kútikov si deti vyzdobili sami krásnymi obrázkami a citátmi o knihách.

            Avšak tieto čitateľské kútiky sa nezjavili len tak. Vďačíme za ne našim rodičom, ktorí získali finančný grand Nadácie Orange a pomohli s inštaláciou zariadenia, či podarovali knihy a časopisy. Veľké ďakujem patrí rodine Világyi, Grešlíkovej, Kövágóovcov i pánovi školníkovi.

            Sme šťastní, že čitateľské kútiky deti zaujali a našli si medzi nimi mnoho spokojných užívateľov.

                                                                                                                    Michaela Hrnčiarová

          • Škola v prírode

          • Škola v prírode v školskom roku 2017/2018 sa uskutoční v Trenčianskej Teplej v Twistove v rezorte Oliwa. http://www.twistovo.sk/ v termínoch:
            I. Turnus (I. a II. ročníky): 17.6.2018 – 22.6.2018, cena 155 eur/6 dní
            II. Turnus (III. a IV. ročníky): 24.6.2018 – 28.6.2018, cena 135 eur/5 dní

            V cene je zahrnuté: pobyt, strava, animátori, doprava, výlet (Bojnice alebo Čičmany), darčeky, ...

            Prihlášku si môžete stiahnuť kliknutím na: prihláška.docx
             
          • Účelové cvičenie

          • Posledné dva septembrové dni školskej dochádzky boli venované účelovému cvičeniu.
            Vo štvrtok 28.septembra sa žiaci zúčastnili teoretickej časti, kde nám pomohli pracovníci civilnej
            ochrany a dobrovoľníci z červeného kríža. Pekné, zaujímavé a dôležité ukážky prvej pomoc i ako aj
            postup pri riešení mimoriadnych situácii boli pre žiakov určite prospešné.
            Už na druhý deň si nadobudnuté poznatky a zručnosti mohli deti vyskúšať v rámci praktickej časti
            účelového cvičenia. Po cvičnej evakuácii školy a následnom presune na Kolibu sa plnili ďalšie úlohy.
            Orientácia v prírode, transport raneného, technické disciplíny či vedomostný test preverili pozornosť
            a pohotovosť žiakov.

            Roland Kelemen

        • Česko-slovenský projekt  Záložka do knihy spája školy: Tajuplný svet knižných príbehov
          • Česko-slovenský projekt Záložka do knihy spája školy: Tajuplný svet knižných príbehov

          • Začiatkom septembra sa naša škola zapojila do česko-slovenského projektu Záložka do knihy spája školy: Tajuplný svet knižných príbehov, ktorý vyhlásila k Medzinárodnému mesiacu školských knižníc 2017 Slovenská pedagogická knižnica v Bratislave, v spolupráci s Knižnicou Jiřího Mahena v Brne. Projekt potrvá do 31.10.2017 a prinesie žiakom príležitosť vytvoriť si vlastnú originálnu záložku a vymeniť si ju so spolužiakmi z pridelenej partnerskej školy v Česku. Žiaci našej školy budú mať možnosť vymeniť si záložky so žiakmi Základnej školy Holice, Komenského 100, okres Pardubice a tak nadviazať nové priateľstvá. Vyhodnotenie projektu bude zverejnené na webovom sídle Slovenskej pedagogickej knižnice  a webovom sídle Knihovny Jiřího Mahena v Brne 30. 11. 2017. Veríme, že pri realizácii projektu žiaci zažijú veľa zábavy a nájdu v knihách nielen krásu, ale i múdrosť.
            L. Kaščáková

        • "Zázračná Ema"
          • "Zázračná Ema"

          • Vďaka divadlu Dunajská vlnka a predstaveniu "Zázračná Ema", si naši žiaci spestrili pobyt v škole. Predstavenie bolo zábavné a herecký výkon nepodala len teta Jana, bábka Ema, ale aj naši žiaci, ktorí sa preniesli do zázračného sveta rozprávok a stelesnili rôzne rozprávkové bytosti. 

          • Podporte náš projekt "Komunitný školák na Grősslingovej"

          • Milí rodičia,
            touto cestou by sme Vás chceli požiadať o podporu nášho projektu pod názvom "Komunitný školák na Grősslingovej", vďaka ktorému môže naša škola získať finančnú odmenu na rekonštrukciu detského ihriska. Hlasovanie za náš projekt bude prebiehať v obchodnom dome Tesco na Kamennom námestí od 3. októbra do 31. októbra. Každý zákazník získa za každý nákup žetón, ktorý za pokladňou môže vhodiť pri našom projekte do tuby. Súťažíme s troma ďalšími projektmi, takže aby sme získali grant, musíme mat čo najviac žetónov. Viac informácii o grantovom programe môžete nájsť na tomto odkaze: https://pomahame.tesco.sk.
            Vopred ďakujeme za každý vhodený žetón.  
             
        • „Najkrajší jesenný výrobok rodiny“
          • „Najkrajší jesenný výrobok rodiny“

          • Šikovné mamičky a oteckovia!

            Zapojte sa spolu s deťmi do súťaže „Najkrajší jesenný výrobok rodiny.“

            Kedy? Súťaž prebieha od 26.9. do 6.10. 2017

            Ako? Doma pomôžete deťom zhotoviť výrobok (dekoráciu) z plodov jesene. Dieťa môže zhotoviť dekoráciu i samostatne, t.j. bez pomoci rodiča. Hotový výrobok je potrebné priniesť ráno – do 7.45 hod. do 2.B pani učiteľke Vičanovej (označiť, prosíme: meno, priezvisko a triedu).

            Ďakujeme za spoluprácu a tešíme sa na kreatívne nápady!

            Výhercov čaká odmena.

          • Výprava do rímskeho mesta Carnuntum

          • V prvý septembrový týždeň sa naši šiestaci pod vedením p. učiteľov Hostovej, Kočanovej, Mojžitovej a Hlockého zúčastnili výpravy do rímskeho mesta Carnuntum v Rakúsku. Počas interaktívnej prehliadky sa žiaci dozvedeli veľa nového o móde, kultúre kúpeľov, hygiene, stravovaní či zvykoch Rimanov. Vôňa čerstvých byliniek v kuchyni, špľachot vody v bazénoch či možnosť všetkého sa dotýkať a všetko vyskúšať urobili z tejto návštevy nezabudnuteľný zážitok.